Rehabilitacija na domu in v domovih upokojencev

Rehabilitacija na domu in v domovih upokojencev

Podjetje Therapia dom je specializirano za rehabilitacijo različnih bolezenskih stanj, med katerimi je osrednje mesto posvečeno okrevanju po možganski kapi. Njihov edinstven pristop vključuje izvajanje fizioterapije neposredno na domu pacienta, kar omogoča visoko učinkovitost in možnost prilagojenega pristopa vsakemu posamezniku. S ponosom vzdržujejo dolgoročne odnose s številnimi klienti, nekaterimi že več let, kar jim omogoča temeljito in individualizirano obravnavo ter celostno rehabilitacijo.

Strokovna rehabilitacija za večjo kakovost življenja

Njihove največje strokovne izkušnje so vidne v rehabilitaciji klientov na njihovem domu ali kot zunanji izvajalci v domovih upokojencev. Večina njihovih klientov se spopada s težavami kot so slabše ravnotežje, nestabilna hoja, težave pri klecanju kolen ter občasni padci. Njihov pristop in uporaba fizioterapevtskih tehnik so v več kot 97 odstotkih primerov uspešno odpravili te težave, omogočajoč klientom vrnitev k samostojnemu in kakovostnemu življenju.

Therapia dom

Empatična in prilagodljiva ekipa za fizioterapijo na domu

Podjetje se lahko pohvali z več pomembnimi prednostmi pri izvajanju fizioterapije na domu, kar strankam zagotavlja večjo mero udobja, saj se jim ni potrebno premikati iz njihovega domačega okolja. Njihova storitev je na voljo po vsej Sloveniji, kar omogoča strankam še boljšo izkušnjo rehabilitacije. Ekipa terapevtov je številčna, predana in nenehno izpopolnjuje svoje znanje. Njihov empatičen in prilagodljiv pristop omogoča posameznikom personaliziran načrt zdravljenja, prilagojen njihovim specifičnim potrebam. Klientom nudijo tudi brezplačen prvi fizioterapevtski pregled, kjer skupaj pripravite načrt zdravljenja.

Razvoj edinstvene metode

Njihova edinstvena metoda rehabilitacije izvira iz preučevanja razvoja dojenčka, kar jih je navdihnilo pri razvoju terapevtske prakse. Razumevanje, kako dojenčki razvijajo motorične sposobnosti od nepokretnosti do hoje, je osnova njihovega pristopa. Poudarek je na pravilnem razvoju gibanj in položajev, saj lahko nepravilnosti v teh fazah vodijo v kasnejše motorične težave.

Njihova metoda igra ključno vlogo pri uspešni rehabilitaciji klientov v okviru fizioterapije, ki je široko zastavljena zdravstvena disciplina za različne skupine bolnikov. Fizioterapevtska obravnava sega od dojenčkov do starejših, športnikov, oseb po operacijah ter posameznikov s kroničnimi boleznimi ali akutno bolečino v hrbtenici. Zaradi te raznolikosti je potrebno stalno izobraževanje in specializacija, saj osnovno šolanje ne pokrije vseh specifičnih potreb terapije.

Prilagodljive vaje za optimizacijo rehabilitacije

Za doseganje najboljšega napredka pri klientih se osredotočajo na izvajanje prilagojenih vaj, ki temeljijo na natančni izbiri položaja, vrsti, številu ponovitev, trajanju in hitrosti izvajanja. Točno določene vaje in natančna izvedba igrajo ključno vlogo pri doseganju optimalnih rezultatov v procesu rehabilitacije.

Pravilni položaji za uspešno rehabilitacijo

V njihovi fizioterapevtski metodi igrajo ključno vlogo specifični položaji, v katerih se izvajajo vaje. Ne glede na klientovo trenutno fizično stanje ali vrsto vaj, ki so del terapevtskega programa, je ključnega pomena izbira pravilnih položajev. Pravilni položaji omogočajo optimalen napredek pri rehabilitaciji. Če klient ni pravilno postavljen ali če terapevt ne izvaja vaj v pravilnih položajih, lahko to ovira ali celo prepreči napredovanje ter v najslabšem primeru povzroči dodatne bolečine.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja